Uddeling af priser 2008

Priser til lufthavnsdirektør, jagerpilot og grillbar

Danske Flyvejournalister uddelte i 2008 Luftfartspokalen til lufthavnsdirektør Jørgen Krab Jørgensen, mens Ellehammer Prisen gik til pilot og professor Niels Egelund. Derudover fik Flyvergrillen ved Københavns Lufthavn en særlig pris.

Danske Flyvejournalister hædrede i december 2008 direktøren for Billund Lufthavn Jørgen Krab Jørgensen med Luftfartspokalen 2008 for lufthavnens flotte udvikling og høje serviceniveau.

”Jørgen Krab Jørgensen har formået at holde fanen højt i både medgangs- og modgangstider. Han forstår at navigere i feltet mellem det kommercielle og det politiske, og har sikret fremtiden for Billund Lufthavn med blandt andet en ny terminal,” sagde flyvejournalisternes formand Ejvind Olesen ved overrækkelsen af prisen.

Lufthavnschef i Billund Jørgen Krab Jørgensen og formanden for Flyvejournalisterne Ejvind Olesen

Lufthavnschef i Billund Jørgen Krab Jørgensen og formanden for Flyvejournalisterne Ejvind Olesen

Danske Flyvejournalister er stiftet 1936 og har bl.a. til formål at virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Luftfartspokalen er blevet uddelt siden 1948 som en hædersbevisning for en særlig indsats på flyvningens område. Blandt tidligere prismodtagere er kronprins Frederik, Simon Spies, Gunnar ”Nu” Hansen, Jan Carlzon og Jørgen Lindegaard.

Pokalen blev overrakt 5. december 2008 i forbindelse med det traditionsrige julearrangement i Vilhelm Lauritzen terminalen i Københavns Lufthavn, hvor flyvejournalisterne også uddelte to andre priser.

Pilot og professor
Ellehammer Prisen 2008 gik til professor Niels Egelund, der foruden sin stilling som centerleder ved Danmarks Pædagogiske Universitet også er en entusiastisk pilot og ejer af de to eneste, privat indregistrerede jetjagere i Danmark. Han har fløjet som luftkaptajn i Atlantic Airways i sine ferier, ligesom han tidligere har fløjet i SAS og Sterling.

Modtageren af Ellehammerpokalen 2008 Niels Egelund, professor ved DPU, Aarhus

Modtageren af Ellehammerpokalen 2008
Niels Egelund, professor ved DPU, Aarhus

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992. Den er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. Blandt tidligere modtagere af er luftkaptajn Stefan Rasmussen, pilot Line Bonde og pilot og kunstner Simone Aaberg Kærn. Med prisen følger et gavekort til et ophold i præsidentsuiten på Hilton i Københavns Lufthavn.

Flyvergrillen i Kastrup
Flyvejournalisterne uddelte endvidere en særlig pris til Flyvergrillen i Kastrup. Prisen på 10.000 kr. gives til indehaver Janni Eilsø som en påskønnelse af den betydning Flyvergrillen har for flyspottere og andre interesserede, der i mere end 30 år benyttet sig af grillbarens beliggenhed med udsigt til lufthavnens start- og landingsbaner. Beløbet skal anvendes til at forbedre publikumsfaciliteterne i og omkring grillbaren, der er et yndet udflugtsmål for mange mennesker i og omkring København.