Uddeling af priser 2018

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte ved sit julearrangement den 30. november 2018 Luftfartspokalen til adm. direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye.

Kronprins Frederik og Simon Spies
Luftfartspokalen er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart. Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre statsminister H.C. Hansen, Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon.
Første prismodtager i 1948 var kaptajn John Foltmann og i 2017 gik pokalen til tidligere transportminister Hans Christian Schmidt.

Formand for Danske Flyvejournalisters Klub, Andreas Krog, (t.v.) sammen med adm. direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn (i midten) og Anders Straarup (t.h.). Foto: Preben Pathuel.

Arbejdet ihærdigt i mere end 100 år
Ved arrangementet, som havde samlet næsten 100 personer fra den danske luftfartsbranche, uddelte Danske Flyvejournalisters Klub også Ellehammer Prisen. Den gik i år til Anders Straarup for hans arbejde med registrering af britiske fly, der styrtede ned i Danmark under 2. verdenskrig.

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992 og er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. I 2017 gik prisen til foreningen Danske Flyvere.

Danske Flyvejournalisters Klub er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Foreningen har knap 100 medlemmer.