Uddeling af priser 2009

Priser til luftfartsdirektør og testpilot

Danske Flyvejournalister uddelte i 2009 Luftfartspokalen til adm. direktør Jørgen Nielsen, Cimber Sterling, mens Ellehammer Prisen gik til F-16 pilot, oberstløjtnant Casper Børge Nielsen.

Danske Flyvejournalister hædrede i januar 2010 direktør for Cimber Sterling Jørgen Nielsen med Luftfartspokalen 2009 for sit arbejde for og tro på dansk luftfart i en svær tid for den danske og internationale luftfartsbranche.

_MG_0071.jpg-for-web-normal

“Det er ikke i medvind og nedad, at man sikre sig føringen og sejren i Tour de France. Det må ske opad, og helst også i modvind. Da man skal man vise, hvad man dur til. Gerne være lidt stærkere end de andre, både fysisk og psykisk. Kritikere vil sige – også en lille smule gal! Vel at mærke uden at være dopet,” sagde flyvejournalisternes formand Ejvind Olesen ved overrækkelsen af prisen.

Danske Flyvejournalister er stiftet 1936 og har bl.a. til formål at virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Luftfartspokalen er blevet uddelt siden 1948 som en hædersbevisning for en særlig indsats på flyvningens område. Blandt tidligere prismodtagere er kronprins Frederik, Simon Spies, Gunnar ”Nu” Hansen, Jan Carlzon og Jørgen Lindegaard.

Pokalen blev overrakt 8. januar 2010 i forbindelse med foreningens nytårsarrangement på hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers.

_MG_0083.jpg-for-web-normal
Foto: Bjarne Lüthcke

Testpilot på JSF-programmet
Ellehammer Prisen 2009 gik til F-16 pilot, oberstløjtnant Casper Børge Nielsen, der er udstationeret i USA, hvor han som den eneste ikke-amerikaner deltager som testpilot i F-35 Joint Strike Fighter (JSF) test programmet. Casper Børge Nielsen fik prisen overrakt af Line Bonde (th.), der ligeledes er F-16 pilot og modtager af Ellehammer Prisen 2006.

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992. Den er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. Blandt tidligere modtagere af er luftkaptajn Stefan Rasmussen og kunstner og pilot Simone Aaberg Kærn.