Uddeling af priser 2017

Hans Christian Schmidt (t.v.), Andreas Krog og Franz Vinther (t.h.). Foto: Preben Pathuel.

Hans Christian Schmidt (t.v.), Andreas Krog og Franz Vinther (t.h.). Foto: Preben Pathuel.

Hans Christian Schmidt får fornem luftfartspris

Danske Flyvejournalisters Klub tildelte i dag Luftfartspokalen til tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (MF). Overrækkelsen skete fredag eftermiddag ved de danske flyvejournalisters julearrangement på Hotel Clarion i Københavns Lufthavn.

”Hans Christian Schmidt kan tilskrives en stor del af æren for at 2017 blev året, hvor dansk luftfart fik sin helt egen strategi. Desuden havde han en stor finger med i spillet, da de danske indenrigsrejsende og særligt pendlerne ikke kom så hurtigt og glat igennem Københavns Lufthavn som man kunne ønske sig,” siger Andreas Krog, formand for Danske Flyvejournalisters Klub.

Klubben er stiftet i 1936 og har til formål at fremme det faglige og kollegiale sammenhold mellem medlemmerne, virke for luftfartens fremme og støtte dansk flyvnings anseelse. Foreningen har knap 100 medlemmer.

Kronprins Frederik og Simon Spies
Luftfartspokalen er siden 1948 blevet uddelt til personer, der har ydet en særlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart. Tidligere tiders modtagere er blandt mange andre statsminister H.C. Hansen, Kronprins Frederik, Simon Spies og SAS-direktørerne Jørgen Lindegaard, Vagn Sørensen og Jan Carlzon.

Første prismodtager i 1948 var kaptajn John Foltmann og i 2016 gik pokalen til Lone Marie Koch, direktør for Alsie Express.

Hans Christian Schmidt er den kun anden politiker, der modtager Luftfartspokalen. Den første var statsminister H.C. Hansen, der modtog prisen i 1960.

Arbejdet ihærdigt i mere end 100 år
Ved arrangementet, som havde samlet næsten 100 personer fra den danske luftfartsbranche, uddelte Danske Flyvejournalisters Klub også Ellehammer Prisen. Den gik i år til foreningen Danske Flyvere.

”Danske Flyvere har i mere end 100 år arbejdet ihærdigt for at udbrede kendskabet til flyvning. Den bedrift vil vi her i den kun 81 år gamle forening af danske flyvejournalister gerne kvittere for,” siger Andreas Krog.

Ellehammer Prisen er indstiftet 1992 og er opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer, som i 1906 gennemførte den første flyvning i Europa. I 2016 gik prisen til folkene bag Danmarks første vandflyrute.