Uddeling af priser 2022

Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, blev modtager af 2022-udgaven af Luftfartspokalen. Den anden hædersbevisning, Ellehammer Prisen, landede hos Klaus Ren, administrerende direktør for det nye danske flyselskab Airseven. 

Pokalerne blev overrakt ved Danske Flyvejournalisters julesammenkomst, der i år var henlagt til Absalon Hotel i det centrale København. 

Ellehammerfonden, Sun-Air og Copenhagen Air Taxi sponsorerede arrangementet.

Mest citerede ekspertkilde
Bestyrelsen for Flyvejournalisterne havde i år valgt Jacob Pedersen som modtager af Luftfartspokalen. Baggrunden var blandt andet, at Jacob Pedersen nærmest konstant var i medierne under sommerens pilotstrejke i SAS for at forklare konflikten og dens konsekvenser. 

I motivationen for at tildele pokalen til Jacob Pedersen, sagde bestyrelsesmedlem Andreas Krog i sin tale: 

”Vi skal have fat i en mand, der for nogle år siden var Danmarks mest citerede ekspertkilde – ifølge opgørelse fra branchebladet Journalisten. 

Som flyvejournalister er netop dén mand en stor hjælp, fordi han meget enkelt og let forståeligt kan forklare, hvordan luftfarten hænger sammen.” 

Uddelt siden 1948
I sin takketale sagde Jacob Pedersen blandt andet: ”Jeg er jo bare en ydmyg aktieanalysechef, som tager telefonen og ikke skal lave nyhederne, men bare kommenterer de nyheder, der er. 

Luftfart ligger mig meget nært og jeg sætter en stor ære i at være en del af den. Så jeg er meget stolt over, at valget faldt på mig.” 

Luftfartspokalen er en hædersbevisning for en særlig indsats på flyvningens område. Den er uddelt af Danske Flyvejournalisters Klub siden 1948 (med undtagelse af 1958, 1959 og 2020). 

Både Luftfartspokal og Ellehammer Prisen 
Bestyrelsen for Flyvejournalisterne havde i år valgt administrerende direktør Klaus Ren fra Airseven som prismodtager. Han modtog i 2011 selve Luftfartspokalen for at være medstifter af flyselskabet Jettime. 

Airseven har Primo Tours-gruppens ejer og administrerende direktør, Bjarke Hansen, som største aktionær. 

I begrundelsen af valget af Klaus Ren som modtager af Ellehammer Prisen, sagde Flyvejournalisternes formand, Bettina Schjølie, blandt andet: 

”Airseven blev startet i 2020 under coronakrisen – det synes vi i bestyrelsen simpelthen var det mest modige, man kunne gøre. Og Airsevens første regnskabsår viste sorte tal på bundlinjen. Stort til lykke.” 

Skulderklap
I sin takketale sagde Klaus Ren: ”Når man som jeg har arbejdet med et lille iværksætterprojekt, så bliver man glad for, at nogen anerkender resultatet. Vi skulle først definere visionen og drømmen, siden konstruere modellen, før vi kunne få det første fly på vingerne. 

Vi er cirka 100 ildsjæle i Airseven – og vi blev i første regnskabsår belønnet med et lille overskud. Det bliver en anelse bedre i år. 

Og nu begynder udskiftningen af vores tre ældre Boeing 737-400 med nyere Boeing B737-800. Det første lander om en uges tid. 

Da vi søsatte Airseven-projektet oplevede vi, at mange rystede på hovedet og branchens konventionelt tænkende analytikere og eksperter mente, at vores projekt var håbløst.  

I lyset af det, er det særligt tilfredsstillende at stå her i dag med dette skulderklap i form af Ellehammer Prisen,” sagde Klaus Ren. 

Ellehammer Prisen blev indstiftet 1992, opkaldt efter den danske flyvepionér Jacob Chr. Ellehammer. Prisen uddeles til en mand eller kvinde, der har fortsat Jacob Chr. Ellehammers pionerarbejde til gavn for flyvningens udvikling.